Een tijd van komen, een tijd van gaan

Feestvarken vzw is een ‘nieuw tijdperk’ ingegaan. De uitspraak ‘er is een tijd van komen en een tijd van gaan en de tijd van gaan is nu gekomen’ is hier helemaal van toepassing.

We beleefden een zalige, onvergetelijke tijd in de Werkplaats te Malle. Sinds 2015 hadden we een fijne samenwerking met Monnikenheide-Spectrum. Eerst vanop afstand, later verhuisden we met onze werking naar de Werkplaats en werden we buren. Maandelijks werd door hen de verjaardagspakketten ingepakt en het inpakpapier mooi geplooid om mee te geven in de pakketten.

Eén keer per maand gingen verschillende mensen met een beperking onder begeleiding van opvoeders van Monnikenheide-Spectrum enthousiast aan de slag met de inpak van de verjaardagspakketten. Ze plooiden de dozen, kleefden etiketten waarop alle nodige info stond en vulden de pakketten met inpakpapier, een cadeau al naargelang de leeftijd, feestartikelen, een traktatie en nog leuke extraatjes. Wat een plezier om dat te zien!

 

Het afgelopen jaar gingen zo'n 250 dozen per maand door hun handen. Het werd ook steeds uitdagender voor hen omdat we evolueerden naar een keuzesysteem. Onze partners die de verjaardagspakketten bestellen voor de jarige kinderen kunnen namelijk via een online tool een cadeau kiezen al naargelang de interesses van het kind. Daarnaast is er ook bij de traktaties een keuzemogelijkheid. Waar we eerst cakemix in elk pakket staken, veranderen we dit naar een keuze tussen cake - of pannenkoekenmix. Niet iedereen heeft namelijk een oven. Een evidentie voor ons, maar lang niet voor alle mensen.

Groei en bloei?

Elk jaar groeien we in het aantal partners waar we mee samenwerken en het aantal verjaardagspakketten dat we aan kinderen schenken. We evolueerden van 154 pakketten in 2014 naar 3511 verjaardagspakketten in het afgelopen jaar. We groeien, zoveel is zeker. Jammer genoeg groeien we in iets waar we niet in zouden willen groeien. Natuurlijk schenken we graag een fijne verjaardag aan elk kind. Alleen zou het niet mogen zijn dat een kind opgroeit in armoede en zijn verjaardag niet kan vieren.

 

'Waarom verhuizen?' hoor ik jou denken.

Een groei in de verjaardagspakketten betekent ook groei in het materiaal dat we nodig hebben om de pakketten te vullen. Naast de aankoop van al het speelgoed, krijgen we ook geregeld leuke schenkingen van feestartikelen en ander tof verjaardagsmateriaal. Daarnaast krijgen we ook meer aanvragen voor teambuildings en andere evenementen. 

een bewuste creatie van aroma